ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ BOLE ΜΗΧΑΝΕΣ INJECTION

Posted by karastefanou 29/11/2021 0 Comment(s)

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ BOLE ΜΗΧΑΝΕΣ INJECTION EKS SERVO ENERGY-SAVING

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση που συζητιέται το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι γεγονός. Οι βιομηχανίες επεξεργασίας πλαστικών, ανάμεσα σε πολλές άλλες, αντιμετωπίζουν ήδη τις συνέπειες μέσω των αυξήσεων στους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας, στις μεταφορές, αλλά και την έλλειψη και αύξηση της τιμής σε πρώτες ύλες.

Μέσα σε όλη αυτή την αναστάτωση που επικρατεί, είναι σημαντικό να λαμβάνει κανείς τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης. Ένα από αυτά είναι η καταγραφή των περισσότερο ενεργοβόρων σημείων μίας επιχείρησης με σκοπό τον περιορισμό τους. Τί γίνεται όμως όταν ένα από αυτά είναι η παραγωγή?

Εδώ, έρχεται η BOLE MACHINERY με τις servo hydraulic μηχανές injection- EKS series , αλλά και με τη δυνατότητα hybrid (electric screw drive) που δίνεται στις σειρές EKS, DK, ΕΚΗ. Φυσικά υπάρχει και η σειρά FE (full electric).

H εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με μηχανές injection παλιότερης τεχνολογίας (κατασκευής πριν το 2000) κυμαίνεται από 25 εώς και 50%.  

Η σειρά EKS  παρουσιάζει χαμηλότερη κατανάλωση σε ενέργεια τουλάχιστον 45 % από τις συμβατικές μηχανές injection.  Για παράδειγμα, σε μία EKS 170 μηχανή που εγκαταστάθηκε  πρόσφατα σε πελάτη ,  η συνολική  πραγματική  ισχύς μετρήθηκε 24 kW.   

Όλες οι μηχανές της σειράς EKS της BOLE παρουσιάζουν τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά, είναι σταθερές, ακριβείς, οικονομικές και smart τεχνολογίας. Χάρη στο central clamping toggle design των EKS, γίνεται εξοικονόμηση υλικού από 2 έως 5% για το 80% των εφαρμογών. Έτσι, πέρα από το ενεργειακό όφελος, την αύξηση της παραγωγικότητας, επιτυγχάνεται και εξοικονόμηση σε πρώτες ύλες.