Ανακύκλωση PVB

Posted by karastefanou 06/01/2019 0 Comment(s)

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

 

 Όταν σκεφτόμαστε την διαδικασία ανακύκλωσης πλαστικών αποβλήτων , αυτομάτως δεν παει το μυαλό στην SIKOPLAST Maschinenbau Heinrich Koch GmbH . Η ανακύκλωση πολύ ιδιαίτερων τεχνικά εξελιγμένων πλαστικών ειναι μεγάλη πρόκληση , αλλά έχει και εξαιρετικές προοπτικές , κι εδώ δημιουργείται  η παρεξήγηση όταν μια μεσαίου μεγέθους εταιρία μηχανημάτων ανακύκλωσης αντιμετωπίζει σύνθετες προκλήσεις.
Είναι χρήσιμο να σκεφτούμε πέρα απο τα συνηθισμένα , διότι σε αντίθεση με τους πολύ γνωστούς κατασκευαστές , μικρές εταιρίες συχνά προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και μπορούν να ασχοληθούν με δύσκολες, ιδιαίτερες απαιτήσεις μεμονωμένων πελατών καλύτερα.Δεν ειναι πολλοί οι πελάτες που γνωρίζουν ότι η SIKOPLAST έχει  το αναγκαίο know-how για την επεξεργασία απαιτητικών τεχνικών πλαστικών.

Σε ότι αφορά το PVB (Polyvinyl butyral) για παράδειγμα , το οποίο χρησιμοποιείται και σαν εσωτερικό στρώμα ( interlayer) ανάμεσα στους  διπλούς υαλοπίνακες στα παράθυρα, αλλά και στην κατασκευή παρμπρίζ ( windscreen ) κλπ. Η ανακύκλωση αυτού του είδους ευαίσθητων υλικών κατά την  παραγωγική διαδικασία και η επαναχρησιμοποίηση τους ειναι μεγάλο πρόβλημα για τους περισσότερους κατασκευαστές μηχανημάτων ανακύκλωσης. Απαιτείται μεγάλη προσοχή , αλλιώς το ευαίσθητο υλικό τείνει να υποβαθμιστεί ( bond or degrade) . Προκειμένου να το επιτύχει η SIKOPLAST εξέλιξε ένα μονο-κόχλιο extruder για προσεκτική συλλογή, τήξη και επακόλουθη μεταφορά των PVB ξαχρισμάτων ξανά στο extruder παραγωγής του φιλμ.Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται η δημιουργία φύρας – αποβλήτου και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων , αλλά μειώνεται και η κατανάλωση ενέργειας  καθότι το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο κοκκοποίησης του υλικού ( σε extruder αναγέννησης )  παραλείπεται εντελώς χάρη στη απευθείας τροφοδοσία του θερμού – τηγμένου  PVB κατευθείαν στη γραμμή παραγωγής.
Οι πρώτες γραμμές αυτού του τύπου λειτουργούν ήδη με επιτυχία. Άλλη μια φορά η SIKOPLAST αποδεικνύει,  όχι μόνο ότι οι μικρότερες εταιρίες κατασκευής μηχανών έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν , αλλά και αποτελούν συχνά καλύτερη επιλογή σε σχέση με τις κυρίαρχες πολύ γνωστές εταιρίες σε συγκεκριμένους τομείς.